چرا باید در ویدئو مارکتینگ سرمایهگذاری کنیم؟
امروزه ویدئو مارکتینگ به عنوان یکی از قدرتمندترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ به شمار میرود و هرروزه به محبوبیت آن بین کاربران، افزوده میشود.
شاید یکی از دلایل اصلی موفقیت این ابزار، گیرا بودن و البته امکان تلفیق محتواهای متفاوت اعم از عکس، فیلم و متن باشد. گرچه پیشرفت تکنولوژیهای جدید با هزینههای بسیار پایینتر در پروسه ساخت یک ویدئو نیز، در توسعه و شکوفایی این ابزار بیتاثیر نبوده است.
در این مقاله سعی داریم به دلایل استفاده از ویدئو مارکتینگ در کمپین های تبلیغات اینترنتی بپردازیم و با جدیدترین ابزارهای کاربردی برای تولید محتوای ویدئویی آشنا شویم، با ویرلن همراه باشید:
ویدئو مارکتینگ در سال ۲۰۱۸ به چه شکل خواهد بود؟
گرچه ابزارهای ابتدایی تبلیغات ویدئویی همچنان به عنوان ابزاری قدرتمند در کمپینهای تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرند، در بازار داغ رقابتهای تبلیغات آنلاین شما باید با آخرین تغییرات همگام باشید تا از نرخ بالای بازده سرمایهگذاری یا همان ROI خود در این زمینه اطمینان حاصل کنید.
در اینجا به آخرین پیشرفتها و ابزارهای تبلیغات ویدئویی میپردازیم:
ویدئو پخش زنده یا ویدئو لایو: به لطف وجود سرویس های پخش همزمان و یا همان لایو استریمینگ در اکثر پلتفرمهای برتر شبکههای اجتمایی مانند فیسبوک و توییتر، این نوع ویدئوها بسیار محبوب شدهاند. طبق آمار، مخاطبان تا ۳برابر بیشتر به تماشای ویدئوهای لایو در مقایسه با ویدئویهای از قبل ضبط شده، میپردازند که این امر برای برندینگ کمپین تبلیغاتی شما مثل یک کلید موفقییت است.
ویدئو واقعیت مجازی: یکی از جدیدترین گرایشهای دنیای تبلیغات است و در سال جاری پتانسیل ارتقا آن کاملا قابل پیشبینی است. فیسبوک اخیرا هدست واقعیت مجازی جدیدی را معرفی کرده است که بازاریابان مشتاقانه منتظر ورود آن به دنیای دیجیتال مارکتینگ هستند.
ویدئو ۳۶۰ درجه: استفاده از دوربینهای چند سویه یا omnidirectional از سال ۲۰۱۴ آغاز شد اما بازاریابان اخیرا به پتانسیل آن در دنیای تبلیغات پی بردهاند. طبق آمار منتشر شده توسط گوگل، مخاطبان با ویدئوهای این چنین در مقایسه با ویدئوهای معمولی، ارتباط قویتری برقرار میکنند. بنابراین زمان آن رسیده است که شما نیز دست به کار شوید و این تجربه جدید را در اختیار مخاطبین خود قرار دهید. لازم به ذکر است که با توسعه این ابزار، تکنولوژیهای تولید آن نیز، هرروزه ارزانتر میشوند.
پیشبینی میشود که در سال ۲۰۱۸ صاحبان کسب و کارها و برندهای کوچکتر نیز به گرایش جدید ویدئو مارکتینگ بپیوندند. مثال واضح آن برند Dollar Shave Club است که طبق مصاحبهی مجلهی نیویورک تایمز با بنیان گذار آن، پس از تنها ۴۸ ساعت از راهاندازی کمپین ویدئو مارکتینگ، ۱۲۰۰۰ سفارش جدید ثبت شد! همانطور که میتوانید تصور کنید این رقم برای یک برند کوچک سکوی پرتاب فوقالعاده ای به سوی جذب مخاطبین بیشتر خواهد بود. نکتهی جالب این داستان این است که اولین ویدئو توسط خود بنیانگذار و با بودجهی ۴٫۵۰۰ دلار تولید شده است و اگر او انجام این کار را افراد دیگر میسپرد باید ۸ برابر این رقم را، یعنی حدود ۳۲٫۰۰۰ دلارهزینه میکرد. اما حتی با این رقم نیز احتمالا نرخ بازده سرمایهگذاری یا همان ROI بالایی از کمپین تبلیغات ویدئوی او، حاصل میشد.
آخرین آمار مربوط به ویدئو مارکتینگ
۸۱ درصد از کسب و کارها از ویدئو برای بازاریابی اینترنتی و تبلیغات خود استفاده میکنند. همین رقم در سال ۲۰۱۷، ۶۳ درصد بوده است.
۹۵ درصد از افراد جهت یادگیری استفاده از ابزار و یا سرویسی، از ویدئوهای آموزشی استفاده میکنند.
۸۱ درصد از افراد بعد از دیدن یک ویدئوی تبلیغاتی، به خرید آن محصول ترغیب میشوند.
از آنجایی که در یک ویدئو هم از تصویر و هم از متن استفاده میشود، ۷۲ درصد از افراد استفاده از یک ویدئو را ترجیح میدهند.
زمان تولید محتوای ویدئویی شما فرا رسیده است!
با توجه به این آمار خیره کننده، که به وضوح نشان دهندهی موفقیت ویدئو مارکتینگ است؛ زمان آن رسیده است که شما هم از این ابزار تبلیغاتی بیشترین بهره را ببرید. برای شروع لازم است ابتدا مخاطبین مناسب برای این نوع از تبلیغات را شناسایی کنید. برای مثال از آنجایی که کارمندان زمان بسیار کمی را در شبکه های اجتمایی مانند اینستاگرام و فیسبوک در طی ساعات کاری صرف میکنند؛ شاید تبلیغات در طی این ساعات بر روی این پلتفرم ها، گزینه مناسبی نباشد. با این حال استفاده از ویدئو مارکتینگ در لینکدین، که پلتفرمی حرفهای برای صاحبان کسب و کار است، میتواند بسیار موفقیت آمیز باشد.
اهمیت شناختی دقیق از نیازهای مخاطبین و مشتریان در ویدئو مارکتینگ
در مرحلهی بعدی باید نیازهای مخاطبین خود را به خوبی شناسایی کنید. ویدئوها قابلیت برقراری ارتباطی احساسی با مخاطبین را فراهم میکنند اما در ابتدا باید دقیقا بدانید که چه تاثیر احساسی را مد نظر دارید. به بیان دیگر باید کاملا از هدف خود از تبلیغات در یک ویدئو آگاه باشید. آیا صرفا به دنبال تعریف و تمجید کورکورانه مخاطبین از یک ویدئو هستید؟ و یا به صورتی منطقی در پی رساندن پیامی روشن به آنها هستید؟
دیجیتال مارکتینگ با ویدئو مارکتینگ
پلتفرم های موجود برای تبلیغات ویدئویی عبارتند از:
یوتیوب
فیسبوک، پینترست، لینکدین، توییتر، اسنپچت و دیگر شبکههای اجتمایی
رپورتاژ آگهی در مجلههای آنلاین
تلویزیون و دیگر رسانههای سنتی
برای تشخیص و تعیین درست پلتفرم مورد نظر باید دقیقا بدانید که مخاطبینتان در کدامیک بیشتر فعالیت میکنند. استفاده از شبکه های اجتمایی مانند توییتر و فیسبوک جهت نشر ویدئوهای تبلیغاتی، روانتر و آسانتر هستند اما به دلیل حجم عظیمی از تبلیغات، احتمالا ویدئوی شما، عمری زودگذرتر نسبت به مدت حضور در دیگر پلتفرمها خواهد داشت.
ویدئوهای طولانیتر برای یوتیوب، تلویزیون و دیگر رسانههای سنتی مناسب هستند. با توجه به قابلیت ایحاد پلی لیست در یوتیوب، این شبکه برای به اشتراکگذاری مجموعهای از ویدئوهای مرتبط و ترغیب اعضا به فالو کردن این پلی لیست، بسیار کارآمد است.
به لطف موتورهای جستجوی فعال یوتیوب، میتوانید از فنون سئو نیز در محتوای ویدئویی خود بهره ببرید.
ساخت ویدئو تبلیغاتی
ویدئو مارکتینگ با محتوایی با کیفیت بالاتر و هزینه کمتر
شاید یکی از اصلیترین دلایل درخشش ویدئو مارکتینگ، پیدایش ابزارهای ارزان و چه بسا رایگان برای ساخت ویدئو تبلیغاتی، است. با این حال میزان تقاضا برای این ویدئو ها روزانه روبه افزایش است. برنامه ها و نرمافزارهایی چون Moovely و Animote به شما امکان ترکیب متن و تصاویر، ادیت هم زمان و به اشتراکگذاری آسان را میدهند.
در آخر جا دارد به این نکته اشاره کنیم که تولید محتوای ویدئویی با کیفیت، مانند تمام حوزههای دیگر تبلیغات منوط به برنامهریزی و تایین استراتژیهای به روز مارکتینگ است. بنابراین قبل از شروع، از آگاه بودن به اخرین تغییرات این حوزه اطمینان حاصل کنید و کیفیت، که پیوسته کلید موفقییت هر نوع محتوای تبلیغاتی بوده است، را فراموش نکنید.
منبع: ویرلن
نظرات و سوالات کاربران