در سالهای اخیر، اینفلوئنسر مارکتینگ از محبوبیت بالایی برخوردار شده است و بسیاری از برندهای بزرگ جهان رویکردهای اینفلوئنسر مارکتینگ را به نحو وسیع و هدفمندی با راهبردهای بازاریابی خود ترکیب کردهاند. این رویکرد، جنبههای مثبت و برجستهای دارد و عمدتا متکی به رسانههای اجتماعی و شیوه قدیمی ارتباط و بازاریابی دهان به دهان (WOM) است.
این روزها اینفلوئنسرها با ایجاد موج در دنیای بازاریابی دیجیتال، برندها در بازاریابی آخرین محصولات و خدماتشان کمک میکنند. براساس مطالعات صورت گرفته و تجربیات متخصصان اینفلوئنسر مارکتینگ، اینفلوئنسرها یازده برابر بازگشت سرمایه بیشتری نسبت به دیگر شبکههای بازاریابی دیجیتال برای برندها رغم میزنند. همچنین اینفلوئنسر مارکتینگ مؤثرترین شیوه برای خلق محتوای قابل اعتماد و دستیابی به مخاطبان مرتبط و متعهد برای برندها و محصولاتشان است.
علیرغم تبلیغاتی که صورت گرفته است، ممکن است برای برخی بازاریابها، جای شگفتی باشد که چرا اینفلوئنسرها این همه اهمیت دارند. برای پاسخ به این پرسش، برخی از مزیتهای منحصربه فردی را که اینفلوئنسرها برای کسب و کار شما به ارمغان میآورند، شرح میدهیم:
۱٫ قرار دادن چهره یک شخص در کنار برند شما
اولین و مهمترین مزیت کار با اینفلوئنسرها این است که آنها آدمهای واقعی هستند. با توجه به این که اینفلوئنسرها نسبت به چهرههای مشهور بازگوپذیرتر هستند، میتوانند به برندها کمک کنند تا بیشتر به مخاطبانشان در سطوح شخصی و فردی متصل شوند. به جای بازاریابی برند از طریق یک پیام عمومی، برندها میتوانند بر روی ارسال پیام از طریق آدمهای واقعی تکیه کنند و اینفلوئنسرها با افزودن اثر خود بر پیام، آن را منحصربه فرد و جذاب میکنند.
۲٫ دستیابی به مخاطبان ویژه بیشتر
تبلیغات بنری آنلاین به دلیل ظهور فناوریهایی مانند AdBlock در حال تنزل هستند. این فناوریها به کاربران امکان مسدود کردن این گونه تبلیغات را از نمایش بر روی مرورگرها میدهد. طبق آمار PageFair، استفاده از AdBlock تنها در سال ۲۰۱۶، افزایش ۳۰ درصدی داشته است، و اکنون ۱۱ درصد کاربران اینترنت تبلیغات را بر روی دستگاههای خود مسدود میکنند.
اگر کاربران بیشتری تبلیغات را بر روی مرورگرهای خود مسدود کنند، برندها راه دشواری برای دستیابی به مخاطبان هدف خود خواهند داشت. در مورد اینفلوئنسرها، مردم به طور خاص آنها را دنبال میکنند و خواستار محتوای آنها هستند. به این معنی که محتوای تبلیغاتی برند در مشارکت با اینفلوئنسرها می تواند به طور مؤثر به مخاطبان هدف آن دست یابد. تعداد این مخاطبان میتواند حداقل چند هزار نفر و یا حتی میلیونها نفر باشد – که برای یک کمپین قابل توجه است.
علاوه بر این، اینفلوئنسرها در حوزههای خاص، مانند بازی و فناوری، آرایش و مراقبت از پوست، مد و استایل، غذا و سبک زندگی و غیره دارای تخصص هستند. علاقه مردم به این حوزههای خاص است که موجب میشود خواهان و دنبال کننده محتوای آنها باشند. بنابراین اگر برند محصولات خود را از طریق اینفلوئنسرهای مرتبط تبلیغ کند، قادر به دستیابی به مخاطب انبوه و مرتبط است.
۳٫ قابل اعتمادتر کردن محتوای برند
اینفلوئنسرها محتوای فوق العادهای خلق میکنند. در واقع، به دلیل تبحر در خلق محتواست که به جایگاه تاثیرگذاری رسیدهاند. محتوایی که خلق میکنند اصیل و قابل اعتماد است، حتی اگر قرار باشد محتوای تبلیغاتی باشد. این مساله، صرفنظر از اینکه محتوا اصیل باشد و یا محتوایی باشد که برند برای آن پول پرداخت کرده است، مشارکت مخاطبانشان را حفظ میکند.
مطالعهای که در Linqia انجام شده، نشان میدهد محتوای اصیل و قابل اعتماد، بزرگترین مزیت کار با اینفلوئنسرها بوده است. هشتاد و نه درصد بازاریابانی که در مطالعه شرکت داشتند معتقد بودند، اینفلوئنسر مارکتینگ به این دلیل سودمند است که به آنها کمک میکند محتوای قابل اعتمادی برای برند خود خلق کنند. هر چه محتوای قابل اعتماد بیشتر باشد، توانایی برند را برای کسب اعتماد مخاطبان هدف، افزایش میدهد.
با این حال، برندها باید مراقبت این موضوع باشند که مانعی برای بروز خلاقیت اینفلوئنسرها نباشند. برخی بازاریابان تمایل دارند اینفلوئنسرها را در خلق محتوا، محدود کنند که باعث می شود محتوا، اعتبار و اصالت خود را از دست بدهد. این یکی از بزرگترین اشتباهات در اینفلوئنسر مارکتینگ است.
۴٫ افزایش نرخ مشارکت
بالا رفتن نرخ مشارکت در پستهای اینفلوئنسرها، به دلیل همین محتوای قابل اعتماد و جذاب است. در واقع، اینفلوئنسرها مشارکت بیشتری را به میانگین تبلیغات آنلاین موجب میشوند.
سایت Smart Insights از ابزارهای گوگل برای پی بردن به آخرین معیارها در نرخ تبلیغات کلیکی جهانی (CTRs) استفاده کرد. آنها متوجه شدند که میانگین CTR تبلیغات در میان تمام اشکال آن، تنها ۰/۰۵ درصد است. نرخ مشارکت برای یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ متوسط خیلی بیشتر از این مقدار است. Rhythm One، مطالعهای را بر روی ۷۶ برنامه اینفلوئنسری مشتمل بر ۸٫۷۰۰ اینفلوئنسر ترتیب داد. نرخ متوسط مشارکت در تمام برنامهها ۲/۰۱ درصد بود.
علاوه بر این، NewsWhip در مطالعه خود دریافت، پستهایی که اینفلوئنسرها بابت آن از برند پول دریافت کرده بودند نرخ مشارکت بالاتری نسبت به پستهای معمول خود برندها داشتند. برای برندهایی مانند JetBlue، پستهای اینفلوئنسرها نرخ مشارکتی، ۱۰۲ برابر بالاتر از پستهای متعلق به خود برند داشتند.
نرخ مشارکت بالاتر احتمالا بر این واقعیت استوار است که اینفلوئنسرها کاملا توانایی جذب و درگیر کردن یک مخاطب را دارند. اینفلوئنسرها قادرند حتی در تبلیغاتیترین پستها، عنصر سرگرم کنندهای ایجاد کنند که مخاطبان را به خود جذب کند. آنها میتوانند از صدای منحصربه فرد خود جهت خلق داستانهای جالب درباره برندها و محصولاتی که تبلیغ میکنند، استفاده کنند.
۵٫ کسب اعتماد مخاطبان هدف
چنانچه قبلا اشاره شد، محتوای قابل اعتماد خلق شده توسط اینفلوئنسرها میتواند به برقراری اعتماد در میان مخاطبان هدف بیانجامد. Twitter و Annalect متوجه شدند که کاربران به همان اندازه که به پیشنهادهای دوستان خود اطمینان دارند، به پیشنهادهای اینفلوئنسرها نیز اعتماد میکنند.
پس با اطمینان می توان گفت که اگر یک اینفلوئنسر برند و یا محصولی را به دنبال کنندگان خود پیشنهاد دهد، شانس خوبی وجود دارد که بخش عمدهای از این مخاطبان تحت تاثیر قرار بگیرند. بسیاری از آنها سعی میکنند اطلاعات بیشتری در مورد آن برند و یا محصول بدست آورند، و بسیاری از آنها در نهایت خریدی را انجام میدهند.
۶٫ بازگشت سرمایه (ROI) بهتر
مزیت دیگر اینفلوئنسرها این است که آنها بازگشت سرمایه بالاتری را نسبت به شبکههای سنتی تبلیغات برای برندها رقم میزنند. طبق دادههای سایت Tomoson، اینفلوئنسر مارکتینگ در کنار ایمیل مارکتینگ، مقرون به صرفهترین شبکهها برای دستیابی به مشتریان تازه است. بازایابان به ازای هر یک دلاری که در اینفلوئنسر مارکتینگ هزینه میکنند، به طور متوسط حدود ۵/۶ دلار بدست میآورند.
مطالعه Rhythm One که قبلا به آن اشاره شد به این نتیجه دست یافت که برنامههای اینفلوئنسر مارکتینگ در سال ۲۰۱۶ به ازای هر یک دلاری که هزینه کردهاند، قادر به تولید ۶۹/۱۱ دلار در کسب ارزش رسانه (EMV) بودهاند.
TapInfluence و Nielsen Catalina Solutions با مشارکت همدیگر برای تعیین این که چگونه اینفلوئنسر مارکتینگ برای ۵۰۰ شرکت غذایی درآمد ایجاد کرده است، مطالعهای انجام دادند. در این مطالعه، پی بردند که بازگشت سرمایه اینفلوئنسر مارکتینگ ۱۱ برابر بیشتر از بازگشت سرمایه در تبلیغات سنتی بوده است.
اینها شش مزیت منحصربه فرد کار با اینفلوئسرهاست. اگرچه برخی از مزیتها تنها توسط اینفلوئنسرها بدست نمیآید، اما تاکنون اینفلوئنسرها نتایج بهتری را در جنبههای مختلف تبلیغات، نسبت به دیگر اشکال تبلیغ برای برندها و محصولاتشان رقم زدهاند.
منبع: www.forbes.com
نظرات و سوالات کاربران